Så här i grillsäsongens början är denna sparrissallad ett måste som tillbehör
på grillfesten. Den milda citronsåsen lyfter smaken på sparrisen och de
späda salladssorterna.
Sparrissallad
300 g grön sparris
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
300 g blandad sallad och skott
50 g flagad parmesanost
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
300 g blandad sallad och skott
50 g flagad parmesanost
Sås
2 äggulor
2 msk torrt vitt vin
1 msk pressad citron
1 dl vispgrädde
1/2 tsk rivet citronskal
1/2 tsk salt
1/4 krm cayennepeppar
1 msk hackad gräslök
Garnering
ätliga blommor, t.ex penséer
Gör så här:
1. Sås: Blanda äggulor, vin och citronsaft i en kastrull. Värm blandningen under ständig vispning tills den börjar tjockna. Tillsätt grädden och vispa på svag värme till en fluffig sås. Smaksätt med citron-saft, salt och peppar. Låt svalna. Rör ner gräslöken precis före servering.
2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Vänd runt den i olja. Grilla sparrisen runt om ca 3 min. Strö salt över sparrisen och skär den i ca 4 cm långa bitar på snedden.
3. Blanda sallad och sparris och fördela på tallrikar. Strö över ost och ringla på sås. Garnera med blommor.
Vilken fin sida! Kul med någon mer som odlar, lagar mat och skriver om det.
SvaraRaderaTycker fröken Dill
Tack! Det är alltid roligt med positiv feedback ;). Du är välkommen tillbaka! Jag ska besöka din sida, verkar som om vi har lite liknande intresseområde
SvaraRadera