tisdag 21 maj 2013

Projekt "Trädgårdsland" - del 4

Sommaren kom med full kraft i år igen får man väl nästan säga.

Som vanligt blir det några bråda dagar när solen och värmen kommer. Så, plantera, vattna, knappt man hinner med! För att inte tala om all denna jord! Jord, jord, jord! Man fyller bilen, säck efter säck och ändå tycks den inte räcka till! Trädgårdslanden och rabatterna slukar tonvis - det tycks gå åt oändliga mängder!

Nu är mitt trädgårdsland iallafall i stort klart, det är till bredden fyllt av späda små plantor och doftande kryddor. Nu ska det bara ta sig...

I trädgårdslandet finns kryddor, sallad, rabarber, fänkål, rödbetor, morötter rädisor, jordgubbar, potatis, tomat, gurka och paprika - tror jag fick med allt där ;)
Kryddlandet huserar sallad till vänster och diverse delikata kryddor i mitten, lavendel till höger och tagetes i fronten. På spaljén kommer klättrande indiankrasse - allt går att äta!
Här växer rabarber och fänkål. Längre upp har späda skott  av rädisor tittat upp ur jorden , men jag väntar fortfarande på att få se rödbetor och morot. På spaljén växer rosenböna.
Mycket är det som ska få plats på liten yta, kanske har jag tagit mig "vatten över huvudet" när jag planterat så många olika sorter på min begränsade yta. Men jag hoppas att kunna njuta potatis och jordgubbar till midsommar!
Tomaterna skulle egentligen ha fått ett eget växthus men jag har helt enkelt inte hunnit med! Jag har dock inte gett upp hoppet och kanske hinner det bli ett växthus innan det är dags för skörd. I väntan på nytt boende står de mot södervägg.

Också barnen har fått sig en egen fikahörna ;))
Utanför köksträdgårdslandet fick det bli en liten plantering med rosenhallon. Jag bara älskar denna buske. Fick ett skott av min mor förra året och den har mot alla odds överlevt vintern i kruka. I år fick den en sällskap av paradisblomster tills den växer på sig lite.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar