torsdag 4 april 2013

Gratinerad fänkål med Västerbottenost och dillgremolata




Gratinerad fänkål med Västerbottenost och dillgremolata


Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 st fänkål
2½ dl matlagningsgrädde 
2 äggulor
2 dl riven Västerbottensost
1 dl finhackad dill
rivet skal av en tvättad citron
1 finhackad vitlöksklyfta
8 skivor rökt lax


Gör så här:

Skölj, ansa och skär fänkålen i klyftor. Koka den i lättsaltat vatten i ca 10 min eller tills den är nätt och jämnt mjuk. Sätt ugnen på 225°. Lägg fänkålen i en smörd ugnssäker form. Koka upp grädden och låt koka ett par minuter. Vispa äggulorna och slå över den heta grädden under vispning. Rör i osten. Salta och peppra. Häll såsen över fänkålen och gratinera i ugn ca 10-15 min tills den får fin färg.

Blanda dill, citronskal och vitlök till en gremolata. 


Servera den gratinerade fänkålen med skivor av lax och strö över gremolatan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar