torsdag 4 april 2013

Kokta rödbetor med ugnsbakad fetaost

Nyskördade rödbetor med smält feta … jag säger bara mums!


Kokta rödbetor med ugnsbakad fetaost

4 personer, 1 timme


Ingredienser:
500 g rödbetor
salt

Ugnsbakad fetaost:
200 g fetaost
1 tomat (skivad)
1 spansk peppar (tunt skivad)
1 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
färsk oregano till dekoration


Gör så här:
Koka rödbetorna i saltat vatten ca 30 minuter tills de är mjuka. Skölj dem i kallt vatten och skala dem.
Sätt ugnen på 200°. Lägg fetaosten på ett folieark och lägg på tomatskivorna, strö över oregano, chilipeppar och ringla över oljan. Ugnsbaka i 20 minuter tills osten smält något. Servera med rödbetor och dekorera med en oreganokvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar