torsdag 4 april 2013

Halloumisallad med jordgubbar, matvete och myntadressing

Ett "måste" som tillbehör till det grillade köttet i sommar!


Halloumisallad med jordgubbar, matvete och myntadressing

Salt halloumi möter syrliga jordgubbar och frisk myntadressing i denna supersomriga sallad. Matvete är ypperligt för att ge mer stadga åt sallader.

4 portioner, 20 min

Ingredienser:
1 pkt halloumi, à 200 g
1 burk kokt matvete, à 400 g
olivolja
100 g jordgubbar, i bitar
1 dl oliver
1 påse ruccola
1/2 rödlök, tunt skuren
ev. 1 nypa chiliflakes

Dressing:
1/2 dl hackad färsk mynta
1 lime, saft + rivet skal
1-2 tsk acaciahonung
flingsalt
1/2 dl rapsolja, helst kallpressad

Gör så här:
Skär halloumin i en halv centimeters tjocka skivor. Spola den kokta matveten med kallt vatten och låt rinna av. (Fräs det eventuellt i lite olivolja i 5 min för något nötigare smak.)
Blanda matvete, jordgubbar, oliver, ruccola och rödlök i en skål eller på ett fint fat. 
Rör ihop mynta, saft och skal från limen med honung och lite flingsalt. Rör sedan i oljan droppvis till en jämn dressing.
Pensla halloumiskivorna med olivolja. Strö över lite chiliflakes om du vill. Stek eller grilla osten i cirka 1 min per sida. Fördela ovanpå salladen. Häll över dressingen och blanda försiktigt. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar