torsdag 4 april 2013

Vetesallad med ruccola och päron


Vetesallad med ruccola och päron

4 portioner


Ingredienser:

4 portioner hela vetekorn
2 stora päron
1/8 rödkålshuvud
1 knippe ruccola


Dressing:

1/2 dl olja
2 msk flytande honung
2 msk vit balsamvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar


Gör så här:

Koka vetet enligt anvisningarna på förpackningen. Hela vetekorn finns att köpa i välsorterade butiker eller i hälsokostaffärer. Om du inte hittar vetekorn går det bra att ta hela havrekorn istället. Strimla rödkålen ganska fint och skiva päronen. Vissa päronsorter oxiderar snabbt och får lätt lite bruna snittytor, så skär dem inte för långt på förhand.

Blanda alla ingredienser till dressingen och häll den ovanpå det kokta vetet medan det är varmt. Häll upp i en generös skål. Vänd ner rödkålen och päronen och toppa med ruccola. Har du ingen vit balsamvinäger? Ta äppelcidervinäger istället. Ta absolut inte den svarta balsamvinägern.

Det passar utmärkt att servera vetesalladen med grillad kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar